İçerik Pazarlaması

Etkileşim Yaratacak İçerikler Oluşturma Rehberi

Etkileşim Yaratacak İçerikler Oluşturma Rehberi

İçerik dünyasında rekabet artmaya devam ediyor. Hangi içerik türünde üretim yapıyor olduğumuz fark etmeksizin hepimizin ortak bir amacı var; yüksek etkileşim oranına sahip olmak. O halde en başından başlayarak nasıl etkileşim oranı daha yüksek içerikler üretebileceğimizi inceleyelim.

Etkileşim Yaratan İçerikler

İnsanlar kaliteli içerikleri okumaktan keyif alırlar. Dolayısıyla içeriklerinizi ilgi çekici, bilgilendirici ve ikna edici türde oluşturarak bu keyfi onlara yaşatmak temel amaçlarınızdan biri olmalı. Tamamen özgün bir şekilde oluşturduğunuz etkileşim oranı yüksek bir içerik web sitenize trafik çekmenize, var olan müşterilerinize korumanıza, potansiyel müşterilerinizin sayısını artırmanıza, Google sıralamalarında iyi bir pozisyon elde etmenize de yardımcı olur ve işletmenize pek çok şey katar.

Etkileşim oranı yüksek içeriklerin özellikleri:

  • Dönüşüm oranını artırır.
  • Pazarlama hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.
  • Yüksek görüntülenme oranlarına sahip olmanıza olanak sağlar.
  • Sosyal medya etkileşimini yükseltir.

Etkileşim yaratacak bir içerik oluşturmak için şu soruları cevaplayabiliyor olmalısınız:

  • Kimin için yazıyorum?
  • Ne yazıyorum?
  • Nasıl yazıyorum?
  • Nerede yayımlayacağım?

Etkileşim oranı yüksek bir içerik oluşturmak için edebi bir zekaya sahip olmak zorunda değilsiniz. Kitlenizi tanımanız, onlar hakkında bilgi sahibi olmanız, onlarla bağlantı kurup istedikleri şeyi içeriğinizde sunmanız yeterli olacaktır.

Neden Etkileşimi Yüksek İçerikler Üretmeliyiz?

İçerik üretme amacınız ne olursa olsun, eğer bu işi doğru bir şekilde yapıyorsanız müşterilerinizle benzersiz bir ilişki kurabilirsiniz. Hedef kitlenizi ilgilendiren, bilgilendirici ve heyecan verici bir içerik kitlenizle aranızda bir güven bağı oluşturur ve işletmenize birçok avantaj sağlar.

Yüksek ROI sağlar: Etkileşim oranı yüksek içerikler sayesinde pazarlama stratejinize geliştirip satış oranlarınızı yukarıya taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda markanızın web sitesinin trafiğini artırır; bu sayede marka bilinirliğiniz de arttırmış olursunuz.

Bilinirlik ve sadakat sağlar: Kitleniz içeriklerinizle etkileşim kurmaya başladığında kendilerini markanızın bir parçası gibi hissedeceklerdir. Dolasıyla kitleniz hem markanıza yönelik sadakat duygusuna sahip olacak hem de sizi akıllarının bir köşesine yazacaklardır.

Pazarlama stratejilerinizi destekler: SEO çalışmalarına yatırım yapıyorsanız etkileşim oranı yüksek içerikler sayesinde arama motorlarındaki sıralamanız iyileşir ve daha görünür hale gelirsiniz. Eğer sosyal medyadaki etkinliğinizi artırmak istiyorsanız iyi içeriklerin alacağı etkileşimle markanızın bu platformlardaki sesini yükseltebilirsiniz.

Rekabette elinizi güçlendirir: Sürekli olarak içerik üretmeye devam eden rakiplerinizle rekabet edebilmek için mutlaka etkileşimi güçlü içerikler üretmek zorundasınız. Her gün yüzlerce, binlerce içeriğin kitlelerin beğenisine sunulduğu içerik denizinde batmadan kalabilmek için kitlenizle etkileşim oranınızı yükseltmelisiniz.

Bütçenizi korur: En maliyetli içerik bile diğer dijital pazarlama yöntemlerine göre daha ucuzdur. İçerikleriniz etkileşim aldıkça daha fazla kişiye ulaşır ve tıklama başına reklamlara kıyasla size daha iyi sonuçlar verir.

İçeriklerdeki Hangi Özellikler Kitleleri Etkileşime Teşvik Ediyor?

İnsanlar kendilerini geliştirmelerini ve hoş vakit geçirmelerini sağlayan, şaşırtıcı detaylar içeren içerikleri daha çok paylaşıyorlar. Buradan yola çıkarak kitlenizi etkileşime teşvik etmek için aşağıdaki özellikleri içeriğinize uyarlamaya çalışabilirsiniz.

Eğlenceli: Eğlence unsurlarına yer veren ve okuyucuya keyifli zaman geçirmeyi vaat eden içerikler genelde daha fazla etkileşim alırlar.

Özgün: Etkileşim oranı yüksek bir içeriği kopyalayarak aynı performansı elde edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Birilerini taklit etmek yerine özgün içerikler üretmeye gayret gösterin. İnsanlara yeni şeyler sunan, daha önce işlenmemiş konulara odaklanan ya da değinilmiş konulara farklı bir bakış açısıyla yaklaşan içeriklerin ön plana çıkma ihtimali her zaman daha fazladır.

Şaşırtıcı: Şaşırtıcı ve sürprize açık içerikler hızlı bir şekilde popüler hale gelebilir. Bu tarz içeriklerinize birçok okuyucunuz yorum yaparak, beğenerek ya da paylaşarak etkileşim oranınızı artıracak ve sizi ödüllendirecektir.

Faydalı: Faydalı içerik okuyucusununu belirli konularda bilgilendirir, fayda sunar ve kaliteli vakit geçirmesini sağlar. Bu sayede kurulan güçlü bağ etkileşim oranlarını daha yukarılara taşır.

Gerçekçi: Haberler, araştırmalar, bilimsel veriler ve gerçeklere dayalı kaynaklar içeriğinizin güvenilirliğini artırarak okuyucuların daha fazla ilgisini çeker.

İçerik Oluşturmaya Başlamadan Önce Neler Yapmalısınız?

1. Amacınızı belirleyin

İçeriklerinizin etkileşim oranının yüksek olması, kitlenizle ne kadar iyi iletişim kurabildiğinizin bir göstergesidir. Bunun için içerik üretimine geçmeden önce hazırlık sürecinde ciddi bir çalışma yapmalısınız. Eğer nerede olduğunuzu ve ne yapmaya çalıştığınızı belirlemeden yola çıkarsanız hedefe ulaşmanız çok mümkün olmayacaktır. Bu yüzden başlamadan önce kendinize şu soruları sorun ;

  • Üreteceğim bu içerikle neyi başarmak istiyorum?
  • İçeriğimde eğlence unsurlarına yer verebilir miyim? Kitlemi şaşırtabileceğim noktalar neler olabilir?
  • Genel pazarlama stratejimle nereye ulaşmak istiyorum?
  • Marka bilinirliğinimi artırmaya mı odaklanıyorum yoksa dönüşüm oranlarını mı yükseltmek istiyorum?

Hedeflerinizi belirlemeniz stratejinizin başarılı olup olmadığını ölçmekten daha önemli bir konudur. Eğer açıkça tanımlayabildiğiniz ve eyleme geçebileceğiniz hedefler belirlerseniz içerik pazarlama stratejiniz de bir şekilde gelişim gösterecektir.

2. Kitlenizi anlayın ve onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenin

Kitleniz, web sitenizin temelini oluşturur ve içerik üretme sebebiniz onlarla bir şekilde iletişim içerisinde olabilmektir. Bu yüzden kitlenizin kim olduğunu bilmeniz, hangi alanlarda yardıma ihtiyaç duyduklarını anlamanız çok önemlidir.

En temel düzeyde söylemek gerekirse; “Benim içeriklerim …. konuda/konularda yardımcı olur” şeklinde bir cümle kurabilmeniz kitlenize etkileşim alabileceğiniz doğru içeriği sunup sunmadığınızı sorgulayabilmenizi sağlar.

Eğer kitleniz hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorsanız analiz araçlarından yardım alabilirsiniz.

3. Size fark katan bir tarz belirleyin

Her başarılı içerik üreticisinin farklı ve kendine özgü bir tarzı vardır. En ilgi çekici konular genelde eşsiz ve spesifik bir teknikle yazıya aktarılanlardır.

İçerikleriniz ile özgün bir deneyim sunmanızın en basit yolu, kendi düşüncelerinizi ve konuşma tarzınıza içeriğinize dahil etmenizdir. Ancak bu sayede diğer içerik üreticilerinden sıyrılıp öne çıkabilirsiniz.

4. Orijinal araştırmalar yapın

Yapacağınız araştırmanın konusu elbette çeşitlilik gösterebilir ama önemli olan içeriğinizde konuyla ilgili tüm detayları en kapsamlı şekilde ele almanız gerektiğidir.

Özgün araştırmalar neticesinde hazırlanan içerikler kaliteli bilgi kaynakları olarak ön plana çıkar. Ayrıca orijinal içerikleriniz kitlenizin gözünde sizi sektörünüzün uzmanı ve otoriter bir figür haline getirir. Orijinal araştırmalar sonucunda üretmiş olduğunuz içerikler sektör trendlerine değinmenin yanı sıra derinlemesine analizlere imkan tanır ve başkalarının üretecekleri içerikler için kaynak olur.

5. Trendleri rakip edin

Raf ömrü uzun otoriter blog yazılarının aksine trend içerikler; ani şekilde parlayıp sönebilen ve popülerliğini birkaç gün ya da hafta içerisinde yitirebilen içeriklerdir. Bu içerikler popüler kültürün bir getirisi olabileceği gibi sektörünüzdeki gelişmelerin bir ürünü de olabilirler. En ideal trend içerik, genellikle sosyal medyada etkileşim alabilmek için tasarlanmış, viral olmaya yönelik olan içeriklerdir. Trend içerikleri değerli kılan şey çok fazla trafik çekebilme potansiyeline sahip olmalarıdır. Yeni bir ürün ya da hizmetin trend olan bir konunun doğru bir şekilde kullanılmasıyla tanıtımı başarılı bir şekilde yapılabilir.

Bu yüzden sektörünüz ile alakalı trendleri takip edin. Yakaladığınız trendler ile alakalı ilk başarılı içeriği oluşturmak için çabalayın. Eğer başarılı olursanız hem kitlenizi genişletir hem de kitlenizle olan etkileşiminizi artırmış olursunuz.

İçeriğinizi Üretirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

1. Doğru başlık belirleyin

Üzücü ama gerçek; ne yazık ki okuyucular bir içeriği ilk etapta kapağıyla değerlendiriyorlar. Yani içeriğinizin başlığı ve görsel seçimi ne kadar dikkat çekiciyse etkileşim alma ihtimaliniz de o derece yüksektir.

Başlık konusunda önemli olan bir diğer nokta dürüst olmaktır. Eğer başlıkta yarattığınız merağı karşılayamaz, vaat ettiklerinizi içerikte sunmazsanız sitenize trafik çekseniz de etkileşim alamazsınız. Çünkü hiçbir okur memnun ayrılmadığı bir içerikle sosyal mecralarda etkileşime girmek istemeyecek ve bu durumdan rahatsız olacaktır. Hedef kitlenizin ilk izlenimi konusunda başarılı olmak istiyorsanız başlık oluştururken dürüst davranmaya dikkat edin.

2. İlgi çekici bir giriş metniniz olsun

İnsanların içeriğinizi okumaya başladıktan sonra ilgilerini kaybetmemelerini sağlamak için yapmanız gereken ilk şey başarılı bir giriş metni yazmak olacaktır. Hiçbir şey okuyucunun kötü bir giriş metninin ardından içeriği ilgiyle okumaya devam etmesini sağlayamaz. Hatta istatistiklere göre konuşmak gerekirse kötü bir giriş metni sonrasında okuyucuların yarısından daha azı sitenizden ayrılıyorsa kendinizi şanslı bile sayabilirsiniz.

Aslında giriş metnini oluşturmanın temeli başlık oluşturmaya çok benziyor. Burada da bir merak yaratıp kitlenin içeriğinizi okumaya devam etmesini sağlamanız gerekir. Bu yüzden giriş bölümünde içeriğinizin niye okunması gerektiğini, okuyuculara hangi konuda yardımcı olacağını açıklayan ifadelere yer verebilirsiniz. Tabii içeriğin devamında karşılaşılacak detaylar hakkında çok da fazla bilgi vermeyin.

3. Alt başlıklar kullanın

Okunabilir bir içerik oluşturmanın yolu içeriğin akıcı olmasından geçiyor. İçeriklerin belli bir başlık hiyerarşisi içerisinde olması okunabilirlik açısından oldukça önemli. İnternet kullanıcıları içeriğin alt başlıklar, listeler ve maddeler yardımıyla anlaşılır hale gelmesini isterler, bu sayede içeriği okurken detayların arasında kaybolmaz ve ulaşmak istedikleri bilgiye daha kolay ulaşırlar.

4. İçeriğinizi kısa ve öz tutun

Bu başlığı gördükten sonra “Ama arama motorunda üst sıralarda görünmek, başarılı bir SEO çalışması yapmak için içeriğin niteliği kadar kelime sayısı da önemli.” cümlesinin beyninizde bitiverdiğinin farkındayız. Okuyucularınız gereksiz yere kurulmuş, sadece arama motorlarında üst sırada yer almak için ilave edilmiş anlamsız cümleler ve detaylarla vakit kaybetmekten rahatsız olurlar. Unutmayın, bir numaralı amacınız içeriğinizi okuyan kişilerle markanız arasında etkileşim yaratmaktır. Bu yüzden her paragrafı olabildiğince kısa tutmaya, içeriğinizi gereksiz yere uzatmamaya çalışın.

5. İçeriğinizi zenginleştirin

Eğer sadece metin tabanlı blog yazıları yazıyorsanız hiç vakit kaybetmeden görsel, grafik, infografik, alıntı, video gibi çeşitli eklemelerle içeriğinizi zenginleştirmelisiniz. Bunu yemeğinize baharat eklemek gibi düşünebilirsiniz. Metin tabanlı içeriğinize yapacağınız eklemeler, onun lezzetini artıracak ve okuyucularınızda daha iyi bir etki yaratacaktır.

6. Anahtar kelimeler konusunda dikkatli davranın

Anahtar kelimeler arama motorlarında elinizi güçlendirmenin yanı sıra kitlenizin içeriği okumaya devam etmesini sağlayan unsurlardır. Açıkçası okuyucularınızın içeriğinizle etkileşime girmesinin sebebi o içeriğin başlığı hakkında merak sahibi olmaları ve detayları hakkında daha fazla şey öğrenmek istemeleridir. Başlık ve anahtar kelime kullanımı konusunda dürüst olun, anahtar kelimeleriniz ile içeriğiniz arasında uyumsuzluk olmasın. İçeriğinizin yüksek etkileşim oranına sahip olması için okuyuculara talep ettikleri bilgileri sunabiliyor olmanız şart.

7. Kitlenizi harekete geçirin

Kitlenizi harekete geçiren bir mesaj içeriğinizin etkileşim oranını artırabilir mi? İlginç bir şekilde, okuyucularınıza beğendikleri bir içeriği paylaşmalarını söylediğiniz zaman daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkün. Bu yüzden okuyucuyu rahatsız etmeyecek şekilde içeriğinizin bir bölümünde harekete geçirici bir mesaja yer verebilirsiniz.

Etkileşim Oranı Yüksek İçerik Fikirleri

Tek bir içerik türüne bağlı kalmak yerine çeşitli içerik türleriyle kitlenizin karşısına çıkabilirsiniz. Bu sayede hem daha geniş bir kitleye hitap edebilir hem de aktif kitlenize yenilikler sunabilirsiniz. Aşağıda günümüzün en çok etkileşim alan içerik türlerini paylaştık. Bu içerik türlerine göz atarak hem fazla etkileşim almanın hem de tek tip içerik türüne bağlı kalmadan web sitenizi monotonluktan kurtarmanın yolları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

1. Test hazırlayın

Okuyucunun dikkatini anlık olarak başarılı bir şekilde çeken test içerikleri, eğer kitlenize hitap eden bir konuyla alakalıysa okuyucunun sitenizde geçirdiği sürenin artmasına ve içeriğinizle etkileşime girmesine katkı sağlayacaktır.

Test içerikler hazırlarken şunu unutmayın; okuyucularınız test sonucunda “akıllı” gibi olumlu sıfatlarla nitelendirildiklerinde o içeriği paylaşma ihtimalleri de artar.

Test içerik hazırlamanın en zor noktası belki de kalabalık bir kitleye hitap edecek ortak ilgi alanı bulmaktır. Politika, yaşam, spor, genel kültür gibi her zaman daha geniş topluluklara hitap eden konular işinizi kolaylaştırabilir.

2. Anketlerden faydalanın

İçeriklerinizin belli bir alanına yerleştirdiğiniz anketler hem kitlenizi daha iyi anlamanızı sağlar hem de içeriğinizin sosyal medya etkileşimini artırmanıza destek olur. Diyelim ki bir spor siteniz var ve X futbolcu son maçta rakibine sert bir hareket yaptı ama herhangi bir kart görmedi, bu haberin altına eklediğiniz, hakemin verdiği kararın doğru olup olmadığına dair okuyuculardan görüşlerinizi belirtmelerini beklediğiniz bir anket, katılımı şu şekilde artırabilir:

  • Karşı takım taraftarları sosyal medyada örgütlenip futbolcunun kırmızı kart görmesi gerektiği seçeneğine yoğunlaşabilir.
  • Oyuncunun oynadığı takımın taraftarları kararın doğru olduğuna, kartın gerekmediğine yönelik oy vermek için organize olabilirler.

3. Kitlenizin işini kolaylaştırın

Hesaplama araçları, simülasyonlar ya da başka araçlar yardımıyla kitlenizin hayatını kolaylaştırmaya çalışın. Bu pratik ve kolay çözümler sayesinde sitenize kalıcı bir değer katabilir ve yüksek etkileşim oranları elde edebilirsiniz.

Ayrıca bu araçlar, kitlenizin yaşamlarının çeşitli alanlarında doğru kararlar almasına yardımcı olurlar. Onlara işlerini kolaylaştıran araçlar sunarak kitlenize ne kadar önem verdiğinizi de göstermiş olursunuz.

4. İnfografikler oluşturun

İnfografikler, içeriklerin etkileşim oranını artırma konusunda oldukça etkilidir. Teknolojinin gelişip dikkat sürelerinin epey bir azalmasıyla birlikte artık birçok insan uzun paragraflardan ve sıkıcı görsellerden hoşlanmıyor. Bu noktada infografiklerden yardım almak hem içeriğin daha kolay tüketilebiliyor olmasını hem de etkileşim oranının artmasını sağlar.

Özenli bir şekilde hazırlanan ve çekici bir tasarımı olan infografikler bilgiyi en cazibeli şekilde okuyucuya aktarır. Bu göz alıcı deneyim sayesinde kitleniz içeriğinizi paylaşmak için teşvik olmuş olur.

5. İnteraktif videolarla fark yaratın

İçeriklerinizi video içerikleriyle desteklemeniz kullanıcıların eğlenmesini sağlarken içeriğe gösterdikleri ilgiyi de canlı tutar. Ayrıca etkileşimli videolara ek açıklamalar ekleyebilir ve bu alanlarda kitlenize harekete geçirici mesajlar verebilirsiniz.

360 derece videolar da içeriğinizi paylaşılır kılacak ve kitlenizin genişlemesine yardımcı olacak harika bir seçenektir.

6. Fikir yazıları kaleme alın

Bugün web üzerinde her zamankinden daha çok içerik üretiliyor. Üretilen içeriklerin birçoğunun birbirinin aynısı olduğu için de bunların arasından sıyrılıp dikkat çekme şansı giderek zorlaşıyor. Tartışmalı ama bilgilendirici bir fikir yazısı etkileşim oranlarınızı artırarak markanızı öne çıkaracaktır.

Genelde en yaygın fikir yazıları politikayla ya da güncel olaylarla alakalı olsa da sektörünüzle ilgili herhangi bir zamanda olup bitenlerle ilgili kaleme alacağınız fikir yazıları da size katkı sağlayabilir. Kişisel düşüncelerinizi aktardığınız fikir yazılarında aşırı kaba ya da çatışmacı bir dil kullanmaktan kaçındığınız zaman öne çıkma şansınızı artırmış olursunuz.

Bir fikir yazısı kaleme aldıktan sonra bir kişi, kurum ya da grubun itibarını zedeleyip zedelemediğinizi kontrol edin, izinsiz olarak herhangi birinin ismine yer verip vermediğinize dikkat edin ve tüm bunların ardından içeriğinizi doğru platformlarda paylaşın.

7. “Nasıl yapılır?” içerikleri oluşturun

“Nasıl yapılır?” konulu içerikler neredeyse bütün sektörler için değerlidir. Çünkü insanlar hizmet aldıkları ya da ilgilendikleri sektörle ilgili yeni şeyler öğrenmek isterler ve bu içerikler onların meraklarını gidermeye yardımcı olur.

“How to” içeriklerini sadece düz metin tabanlı olarak kurgulamayın. İçeriğinizi aynı zamanda video, podcast, infografik, slayt gibi çeşitli formatlarda da hazırlayabilirsiniz.

Bu  içerikleri hazırlarken üzerinde durmanız gereken bir diğer nokta ise kullanıcıların en çok merak ettiği konulara değinmektir. Sosyal medya sitelerinden, sözlüklerden ya da forumlardan içerik üreteceğiniz konuyla ilgili en çok merak edilen soruları derleyip hazırlıklarınızı ona göre yaparsanız çok daha fazla etkileşim alma şansınız olacaktır. Bununla birlikte ahrefs.com  ‘un “Keyword Research” bölümünde bulunan “Questions” servisi bu konuda oldukça başarılı. Bu servis sayesinde sektörünüz ile alakalı arama motorlarında sorulan tüm sorulara ulaşmanız mümkün.

8.Klasik ama etkili: liste içerikler!

Etkinliğini yitirmeyen ve her zaman en güçlü etkileşimleri yaratan içerik türlerinin başında liste içerikler geliyor. Liste içerikler sayesinde kitleniz, hazırladığınız içeriği çok daha kolay bir şekilde tüketebilir ve içeriğin sonuna kadar rahatlıkla ilerleyebilirler.  Bu sayede vermek istediğiniz mesajı kitlenize tam olarak aktarabilirsiniz.

Liste içerikler hazırlarken içeriklerinizi kişiselleştirebileceğinizi de aklınızda tutmanızda fayda var. Örneğin “Her Ofiste Bulunan 9 Tip” başlıklı bir yazı ile ofis ortamında çalışan beyaz yakalı kitlenin ilgisini çekebilir ve çalışma ortamları ile alakalı detayları içeriğinizde bulmalarını sağlayabilirsiniz. Bu sayede kitleniz ile duygusal anlamda bir bağ kurabilirsiniz.

Sonuç

İçeriklerinizi yazmaya başlamadan önce amacınızı belirlemeyi ve hedef kitlenizi doğru bir şekilde analiz etmeyi ihmal etmeyin. Bunları yaptıktan sonra hem amacınıza hem de hedef kitlenize en uygun içeriği oluşturmaya çalışın. Trendleri de takip ederek kitlenizi eğlendiren, şaşırtan, onlara yeni şeyler sunan içerikler ortaya koyun.

Dijital mecralarda yatırım getirinizi ve bilinirliğinizi artırmak, rekabette elinizi güçlü tutmak istiyorsanız her içeriğinizden maksimum oranda etkileşim almayı amaçlamanız gerekiyor. Bunun için içeriğinizin başlığını ve giriş metnini olabildiğince ilgi çekici tutmaya ve buralarda toplamış olduğunuz beklentiyi içeriğin genelinde karşılamaya özen gösterin. İçeriklerinizi sıkıcılıktan uzak tutmak adına alt başlıklardan faydalanmalı ve konuyu gereksiz yere uzatmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca içeriklerinizi görsel, video, infografik gibi ürünlerle zenginleştirebilirsiniz.

Etkileşim oranı yüksek içerik üretimi ve içerik pazarlama stratejilerinin yönetimi her zaman düşündüğünüz kadar kolay olmayacaktır. Profesyonelce üretilen içeriklere yatırım yapmak ve içerik pazarlama sektöründe başarılı olmuş profesyonellerden destek alarak ilerlemek rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olacaktır.

blank
İçerikmatik
Beğenebileceğin diğer yazılar
Daha Kaliteli İçerikler İçin Dikkat Edilmesi Gereken 13 Detay
Daha Kaliteli İçerikler İçin Dikkat Edilmesi Gereken 13 Detay
Pazarlamacılar olarak "kaliteli içerik" terimini çok fazla kullanıyoruz, ama aslında bu terimin ne anlama geldiğini hiç düşündük mü? Kaliteli içerikler sadece profesyonel yazarlar tarafından mı ...
9 Ağustos 2022
İçeriğe En Uygun Görsel Seçimi Nasıl Yapılır?
İçeriğe En Uygun Görsel Seçimi Nasıl Yapılır?
İnsanlar bir web sitesini veya blogu neden sever? Cevap tasarım, sunduğu bilgiler, işlevsel oluşu ve etkileşim özelliği derken uzayıp gider. Görsel içeriğin önemini muhakkak duymuşsunuzdur. ...
8 Ağustos 2022
Viral İçerik Oluştururken Göz Önünde Bulundurmanız Gereken 18 Madde
Viral İçerik Oluştururken Göz Önünde Bulundurmanız Gereken 18 Madde
İnternetin egemen olduğu bilgi çağında her gün milyonlarca içerik üretilirken bunların arasından sıyrılmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak oldukça zor. Günümüzde gerek reklamcılar gerekse yayıncılar viral ...
30 Temmuz 2022
Markanıza özel içerik üretimine hemen başlayalım!